Beacon Hill: de mooiste wijk van Boston

beacon hill bostonAls Boston zichzelf promoot dan zie je steevast foto’s van dezelfde bezienswaardigheden in Boston: historische gebouwen, honkbalstadion Fenway Park, de Boston Harbor en… Beacon Hill. De prachtige wijk Beacon Hill is niet alleen een geliefde plek om te wonen, het is ook erg fotogeniek dankzij de vele highlights.

Beacon Hill is een historische wijk in Boston en ligt tegen Downtown Boston aan. De naam van de wijk stamt af van een baken dat hier ooit op de heuvel stond. Want ja, zoals de naam al doet vermoeden ligt de wijk op een heuvel. Ga je fietsen in Boston huren, hou dan rekening met stevige klimmetjes. In het westen grenst de wijk aan de Charles River en in het zuiden aan de parken Boston Common en Boston Public Garden. In Beacon Hill staan veel gebouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de stad.

Beacon Hill bezienswaardigheden

Beacon Hill wordt gezien als één van de mooiste wijken in Boston, zo niet de allermooiste. Dat komt door haar heuvelachtige karakter, maar natuurlijk ook door de vele bezienswaardigheden. De wijk beschikt namelijk over een aantal prachtige highlights. Een wandeling door Beacon Hill is daarom al een attractie op zich.

Acorn Street

Acorn Street behoort tot de smalste en kortste straatjes van de wijk, maar desondanks is het drukst bezochte plek van Beacon Hill. En tevens één van de meest gefotografeerde plekken van Boston. Waarom? Door de prachtige donkerrode bakstenen huizen en de mooi aangelegde straat, met keien. Als je het rijk in Acorn Street voor je zelf wilt hebben moet je heel veel geduld hebben.

beacon hill boston

Eten en drinken

Ben je op zoek naar een leuke plek om te lunchen of om een kop koffie te drinken? Dan ben je aan het juiste adres in deze wijk. De meeste restaurants en cafés bevinden zich aan de grotere straten aan de rand van de wijk, zoals Charles Street en Cambridge Street. Eten kun je hier in allerlei verschillende keukens en je vindt er uiteenlopende kroegen.

Cheers

De komische Amerikaanse televisieserie Cheers speelde zich jarenlang af in Boston, in de gelijknamige kroeg met de naam Cheers. De serie werd opgenomen tussen 1982 en 1993, maar de originele filmlocatie is nog altijd te bezoeken aan 84 Beacon Street. Het interieur is inmiddels veranderd, maar in markthal Quincy Market is een replica gebouwd.

beacon hill wijk boston

Winkelen

Hou je meer van boutique winkels dan van grote internationale modeketens en vind je het leuk om te shoppen in Boston? Dan kun je je hier uren vermaken. Met name rond de grote straat Charles Street vind je veel kleine winkeltjes waar je heerlijk kunt rondneuzen- en slenteren. Boeken, prullaria, kinderkleding of kleren voor jezelf, je vindt het hier allemaal.

Massachusetts State House

Ook Massachusetts State House bevindt zich aan Beacon Street, de straat die grenst aan het Boston Common park. In het Massachusetts State House is sinds 1798 het parlement van de staat Massachusetts gezeteld. Het gebouw is van grote afstand te zien door zijn opvallende gouden koepel. De Freedom Trail komt langs dit gebouw dat op de Amerikaanse monumentenlijst staat.

bezienswaardigheden beacon hill

Black Heritage Trail

De Black Heritage Trail is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Het is namelijk een wandelroute door Beacon Hill langs meer dan 15 historische locaties, van voor de Amerikaanse Burgeroorlog, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Afro-Amerikaanse geschiedenis. De gebeurtenissen speelden zich af in de 19e eeuw.

Hotels in Beacon Hill

Ben je op zoek naar een hotel in Boston en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in Beacon Hill dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt deze plek tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in Boston. Logischerwijs betaal je voor een hotel in Beacon Hill wel wat meer dan in andere delen van de stad, maar de locatie is dat meer dan waard. Bekijk alle hotels in Beacon Hill.

Boek nu