Boston Red Sox (honkbal)

boston red sox bezoekenGa je tussen maart en oktober naar Massachusetts op vakantie? En wil je graag ervaren hoe Amerikanen sport beleven? Ga dan naar honkbal in Boston. Naar Boston Red Sox om precies te zijn! Zij spelen op het hoogste Amerikaanse niveau, in de Major League Baseball (MLB). Net als stadgenoten Boston Celtics (basketbal) en Boston Bruins (ijshockey) behoren ze tot de meest succesvolle teams in hun sport. Boston is dan ook een echte sportstad.

Boston Red Sox is opgericht in 1901. De eerste jaren ging de club door het leven als Boston Americans, maar dat werd in 1908 gewijzigd in de huidige naam. Sinds de oprichting wonnen ‘The Sox’ maar liefst 9 keer de World Series, waaronder de allereerste editie in 1903. De laatste keer dat de club het kampioenschap kon vieren was in 2018. Alleen de New York Yankees en St. Louis Cardinals werden vaker kampioen in de MLB.

Fenway Park

Daar waar de Red Sox één van de meest traditionele clubs van het land is, daar behoort thuishaven Fenway Park tot de meest iconische honkbalstadions van de Verenigde Staten. Het stadion dateert al van 20 april 1912. Daarmee is het het oudste honkbalstadion in de MLB dat nog steeds in gebruik is. Fenway Park heeft door de jaren heen meerdere verbouwingen doorstaan, maar nog altijd wordt het omarmd door de fans van de club. Met 37.755 zitplaatsen mag het dan niet het grootste van het land zijn, het past gezien de historie van de stad Boston, nergens zo goed als hier.

Lees meer

Het stadion en de club speelden een belangrijke rol in het verwerkingsproces na de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon op 15 april 2013. Zo mochten slachtoffers in het restant van het seizoen veelvuldig de ceremoniële eerste pitch gooien. En droegen de spelers iedere wedstrijd een armband met de tekst ‘Boston Strong’, een kreet die tot op de dag van vandaag de inwoners van de stad met elkaar verbindt.

Wedstrijd Boston Red Sox bezoeken

Ben je in de gelegenheid om een wedstrijd van de Red Sox te bezoeken, laat het dan niet na. Het is een unieke ervaring. Omdat de wedstrijden lang kunnen duren is het voor de Amerikanen een echt dagje uit, waarbij niet zelden de zitplaats wordt verlaten om wat te eten en drinken.

Hoewel de Red Sox over belangstelling niet te klagen hebben, is er voor de meeste wedstrijden wel aan tickets te komen. Hoe kan het ook anders met ongeveer 80 thuiswedstrijden per seizoen. Lastiger is het om aan kaarten te komen tegen de grootste rivaal New York Yankees. Dat zijn de wedstrijden waar iedereen bij wil zijn. Een wedstrijd van Boston Red Sox bezoeken is mogelijk door vooraf online tickets te kopen. Dat doe je het voordeligste bij ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Boston Red Sox

wedstrijd boston red soxFenway Park is het beste met het openbaar vervoer te bereiken. Neem de metro (groene lijn) vanuit downtown Boston en stap uit bij station Kenmore. Het stadion van de Red Sox ligt op enkele minuten lopen. Op wedstrijddagen wordt er extra materieel ingezet om alle fans snel weer richting huis te vervoeren. Desondanks kan het druk zijn in de metro. Bekijk alle info en vervoersmogelijkheden op de site van de Red Sox.

Adres:
4 Jersey Street, Boston

Hotels Fenway Park

Ben je van plan om één of meerdere honkbalwedstrijden van Boston Red Sox bij te wonen? En wil je graag een hotel in de buurt van honkbalstadion Fenway Park boeken? Dan heb je meer dan voldoende keuze, in alle prijsklassen. Het stadion is een uitstekende uitvalsbasis voor de rest van de stad. Het stadion bevindt zich in de buurt van de populaire wijk Back Bay, maar ook het openbaar vervoer is nooit ver weg. Bekijk alle hotels rond Fenway Park.

Boek nu