Sport in Boston

Er zijn maar weinig steden in de Verenigde Staten waar sport zo in het DNA van de inwoners zit als die van Boston. En dat kan haast ook niet anders met zoveel succesvolle sportteams. In alle grote Amerikaanse sporten heeft (de regio) Boston een team in de major league, het hoogste niveau. Ben je tijdens de zomervakantie in Boston, dan kun je naar honkbal of voetbal. Bezoek je Massachusetts buiten de zomer, dan kun je ook naar basketbal, American football en ijshockey.

Sportwedstrijd in Boston bezoeken

Met de Boston Celtics bezit de stad de meest succesvolle basketbalclub van de Verenigde Staten. De Celtics wonnen maar liefst 17 NBA titels. Ook de Boston Red Sox genieten grote populariteit. In 2018 won het voor het laatst de World Series. Met 6 Stanley Cup titels is ook ijshockey groot in de hoofdstad van Massachusetts. De Boston Bruins zijn de trots van de stad. American football is de grootste sport van het land. En de New England Patriots één van de succesvolste met 6 NFL-titels, waarvan de laatste in 2019. Net als New England Revolution (voetbal) hebben de Patriots hun thuisbasis in het imposante Gillette Stadium in de plaats Foxborough. Hoewel deze stad op 45 kilometer van Boston gelegen is, worden beide clubs wel gezien als Boston teams.

Zelf een sportwedstrijd in Boston bezoeken? Vanwege de grote stadions is het vrijwel altijd wel mogelijk om een ticket aan te schaffen voor sport in Boston. Voor populaire tegenstanders en belangrijke wedstrijden moet je er echter vroeg bij zijn. Het is daarom aan te raden om vooraf online al een wedstrijdkaartje te kopen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je verzekerd bent van een plaats.*Inclusief play-offs aan het einde van het seizoen. De einddatum hangt af van play-off deelname.