Beste reistijd Boston

beste reistijd bostonWat is de beste reistijd voor Boston? In ieder geval niet de winter. Althans, niet als je graag een zonnetje op je gezicht hebt. Tijdens de wintermaanden kan het namelijk guur zijn in Boston. Met de ligging aan de Atlantische Oceaan heeft de hoofdstad van Massachusetts veel te maken met een koude wind die soms stevig in kracht kan aantrekken. Tussen november en maart is het dan ook aan te raden om je warm aan te kleden, zodat je de snijdende kou kan trotseren.

Voor koopjesjagers is de winter de beste reisperiode voor Boston. De prijzen voor hotels in Boston liggen over het algemeen veel lager dan in de rest van het jaar en ook luchtvaartmaatschappijen stunten met goedkope vliegtickets naar Boston.

Beste reistijd Boston: mei tot september

De beste reistijd voor Boston is mei tot en met september. De temperatuur is met gemiddeld 20 graden in mei tot 30 graden in juli dan erg aangenaam in dit deel van de Verenigde Staten. Vooral in de maanden juli en augustus reizen veel mensen naar Noordoost-Amerika, als het klimaat en weer in Boston aangenaam is. De hotelprijzen zijn in deze maanden vanzelfsprekend het duurste.

Met de ligging aan zee ligt een dagje strand in de maanden mei tot en met september erg voor de hand. Maar je kunt je ook uitstekend op zee vermaken. Walvissen (waaronder bultruggen en vinvissen) laten zich namelijk in deze reisperiode veelvuldig voor de kust van Boston zien. Voor walvis spotten moet je dus in de beste reistijd Boston, tussen mei en september, oktober in Massachusetts zijn. Eén van de beste plekken hiervoor is Cape Cod.

Tip: Indian Summer in oktober

Voor de beste reistijd Boston moet je dus tussen april en september naar het noordoosten van Amerika. Vind je het echter niet erg om een dikke jas aan te doen, maar wil je wel van de fantastische herfstkleuren in de omgeving van Boston genieten? Ga dan in oktober naar Boston! Tijdens de Indian Summer verandert de staat Massachusetts in een waar kleurenpallet.

Een echte regenperiode kent Boston niet. Dus of je nu in de zomermaanden naar Boston op vakantie gaat, of tijdens de Indian Summer in oktober, in alle gevallen heb je net zoveel kans op neerslag.

beste reisperiode boston