Vervoer van en naar vliegveld Boston

transfers vliegveld bostonAangekomen op Boston Logan International Airport (BOS) wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je hotel toe. Maar daar sta je dan voor de terminal met al je koffers. En nu? De eenvoudigste manier is om een taxi aan te houden. Op die manier sta je zonder al te veel gedoe meteen op de stoep van je hotel. De kosten voor een rit met een taxi van het vliegveld naar Downtown Boston bedragen ongeveer $35. Maar dat bedrag kan in de spits vanwege drukte uiteraard oplopen. In het gunstigste geval bedraagt de reistijd 15 minuten.

Gelukkig zijn er vanaf Logan Airport ook goedkopere opties om in het centrum van Boston te komen. Het vliegveld bevindt zich niet ver van het centrum en het openbaar vervoer in Boston is goed verzorgd. Je kunt kiezen tussen de bus en metro.

Met de bus naar Downtown Boston

Tussen Logan Airport en Downtown Boston rijden verschillende shuttlebussen. De Silver Line Route SL1 bussen van MBTA (Massachusetts Bay Transportation Authority) met eindbestemming South Station rijden om de 5 tot 10 minuten vanaf iedere terminal naar het centrum en zijn gratis. Deze bussen brengen je in 20 minuten naar South Station, waar je vervolgens een gratis overstap hebt op de metro Red Line. Deze lijn gaat onder andere naar Back Bay en Cambridge, waar Harvard gevestigd is. Overstapmogelijkheden heb je op de Orange Line en Green Line. Op de terugweg moet er voor de Silver Line Route SL1 wel betaald worden.

Metro Airport Boston naar centrum

transfer vliegveld bostonEen andere mogelijkheid is door gebruik te maken van de gratis Massport shuttle bussen, die je om de 5 minuten vanaf iedere terminal naar metrostation Airport brengen. Dit zijn de shuttlebus lijnen 22, 33 en 55 met eindbestemming ‘MBTA Blue Line’. Daar kun je vervolgens overstappen op de metro Blue Line naar het centrum. Om in Downtown Boston te komen dien je te kiezen voor de richting Bowdoin. Onderweg heb je de mogelijkheid om over te stappen op de Orange Line en de Green Line. Een metrokaartje kost $2,25, of schaf alvast een CharlieTicket voor het openbaar vervoer in Boston aan.

Ferry van en naar vliegveld Boston

Het unieke van International Airport Logan is dat de luchthaven op een schiereiland gelegen is. Op een paar minuten rijden vanaf de aankomsthal sta je al in de haven van het vliegveld. Vanaf iedere terminal brengt de Massport Route 66 shuttlebus je gratis naar de Logan Airport Ferry Terminal (Water Transportation Dock). Hier kun je uit verschillende ferry’s kiezen die je in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Boston brengen. De kosten zijn hoger dan de bus of metro, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het spectaculaire uitzicht.

Tip!

Meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld van Boston vind je op de website van Logan Airport. Daar vind je ook informatie over prive transfers, mocht je liever niet met het openbaar vervoer of een reguliere taxi reizen. Heb je op het vliegveld een auto gehuurd? Lees dan hoe je bij de autohuur op vliegveld Boston komt.