Uitgaan in Boston

uitgaan bostonUitgaan in Boston? De stad beschikt over een groot aantal kroegen en ook liefhebbers van clubs kunnen in de hoofdstad van Massachusetts hun hart ophalen.

Bierbrouwerijen en brewpubs

Wist je dat Amerika ’the place to be’ is voor bier? Craft beer in het bijzonder. Ook Boston doet hierin een flinke duit in de zak, gezien het aantal bierbrouwerijen dat de stad rijk is. Bij de meeste brouwerijen is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de brewpub, ook wel taproom genoemd. Verser dan hier kun je het bier niet krijgen.

De grootste brouwerij van Boston is Samuel Adams Brewery (30 Germania Street). Zij hebben hun taproom in de wijk Jamaica Plain. Je kunt hier deelnemen aan een rondleiding, maar ook meteen plaatsnemen in de pub. Datzelfde geldt voor Harpoon Brewery (306 Northern Avenue), waarvan je de brewpub in de wijk Seaport District vindt. Ook Trillium Brewing Company, door kenners gezien als de beste brouwerij van Boston, is in Seaport District gevestigd. In de herfst van 2018 hebben zij een gloednieuwe restaurant/brouwerij geopend in Fort Point (50 Thomson Place). Verder hebben ook Backlash Beer Company (152 Hampden Street) in Roxbury en Boston Beer Works (meerdere locaties) hun eigen pubs.

Leuke kroegen en Ierse pubs Boston

ierse pub bostonNaast de bierbrouwerijen en hun taprooms zijn er nog veel meer leuke kroegen in Boston, waaronder een groot aantal Ierse pubs, hoe kan het ook anders in een stad met zoveel Ierse invloeden. Alle kroegen benoemen gaat te ver, maar het vermeldenswaard zijn de straten Union Street en het kleine zijstraatje Marshall Street, op steenworp afstand van de Boston City Hall. In deze straten bevinden zich maar liefst acht bars, waaronder de populaire The Bell In Hand Tavern. In de weekends zijn hier bovendien veel live optredens van verschillende bands.

Sportbars bij Fenway Park en TD Garden

Gaat je voorkeur uit naar een sportbar? Dan zit je goed in Boston. Er zijn weinig steden in de Verenigde Staten die zo sportminded zijn als Boston. Zowel rond honkbalstadion Fenway Park als in de omgeving van TD Garden, de basketbal- en ijshockey arena, zijn heel veel sportbars te vinden. Leuk om te bezoeken voorafgaand aan een sportwedstrijd in Boston.

Fenway Park
Fenway Park is het stadion van honkbalclub Boston Red Sox en rond het stadion zijn zo veel pubs te vinden die (volledig) in het teken staan van de Sox en de MLB dat je wel eens keuzestress zou kunnen krijgen. Boston Beer Works (61 Brookline Avenue) kijkt uit op Fenway Park en heeft niet alleen een groot aanbod in bier dankzij de eigen brouwerij, het heeft ook een uitstekende menukaart. Cask ’n Flagon (62 Brookline Avenue) heeft misschien nog wel een beter zicht op het stadion. Andere sportbars die zeker niet onderdoen voor voorgaande kroegen zijn Tony C’s Sports Bar & Grill (1265 Boylston Street), Bleacher Bar (82A Lansdowne Street) en Lansdowne Pub (9 Lansdowne Street).

TD Garden
sportbar bostonBoston Celtics (basketbal) en Boston Bruins (ijshockey) hebben in de imposante TD Garden hun thuishaven. In de buurt van deze arena zijn veel gezellige sportbars te vinden waar alle wedstrijden op grote schermen worden uitgezonden. The Fours (166 Canal Street) bevindt zich op enkele tientallen meters van TD Garden en is alleen al een bezienswaardigheid vanwege alle shirts aan de muur. Zie de foto hierboven. The Fours heeft daarnaast ook een uitgebreide menukaart. Andere leuke sportbars bij TD Garden zijn Boston Beer Works (112 Canal Street), Boston Sports Grille (132 Canal Street) en The Greatest Bar (262 Friend Street).

Night clubs in Boston

Is stilzitten niks voor jou en wil je de voetjes van de vloer. Naast kroegen bezit Boston ook over meer dan voldoende discotheken en chique clubs. Het grootste aanbod vind je in de wijk Theater District. Maar ook in upcoming Seaport District zijn veel hippe gelegenheden te vinden.

Tip!

Eerst nog wat eten voordat je op stap gaat in Boston? Uiteraard kun je in de bars ook heerlijke hamburgers en steaks krijgen, maar Boston beschikt ook over veel (specialiteiten)restaurants. Lees meer over eten en drinken in Boston.