Top 10 bezienswaardigheden Boston

Na een bezoek aan Boston zal iedereen z’n eigen top 10 bezienswaardigheden Boston hebben. Maar om je op weg te helpen om je reis naar de hoofdstad van Massachusetts zo volledig mogelijk te maken hebben we alvast een lijst samengesteld met hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen tijdens een bezoek aan Boston.

1. Freedom Trail

bezienswaardigheden boston
Het is by far de populairste attractie van Boston: de Freedom Trail. Eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten. Deze 4 kilometer lange route passeert 16 verschillende bezienswaardigheden Boston, allen met historische waarde. De route begint in het park Boston Common en eindigt bij het zeilschip USS Constitution. Of andersom natuurlijk. Enkele stops waar je zeker even de tijd voor moet nemen zijn de markthal Quincy Market (onderdeel van Faneuil Hall Marketplace) en de Massachusetts State House.

Lees meer

2. Sportwedstrijd bezoeken

top 10 boston
Er zijn in Amerika maar weinig steden die zo sport minded zijn als Boston en daarom is een bezoek aan Boston niet compleet zonder een sportwedstrijd. Met de Boston Celtics heeft het de recordkampioen van de NBA (basketbal) in huis. Ook honkbal is groot in Boston. De Red Sox spelen hun thuiswedstrijden in de MLB op het karakteristieke Fenway Park. Voor ijshockey in de NHL ga je naar de Boston Bruins. De New England Patriots (American football) en New England Revolution (voetbal) werken hun wedstrijden af in het nabijgelegen Foxborough.

Lees meer

3. Harvard University

top 10 harvard
Harvard University is de meest prestigieuze universiteit van Amerika, en misschien wel van de hele wereld. De universiteit is gevestigd in Boston en Cambridge, gelegen in de agglomeratie van Boston (de Charles River scheidt beide plaatsen van elkaar). Het hart van de universiteit en tevens het oudste deel bevindt zich rond Harvard Yard in Cambridge, waar de belangrijkste (historische) gebouwen en bibliotheken van de universiteit te vinden zijn. Rond Harvard Square zijn veel leuke koffie- en eetgelegenheden te vinden.

Lees meer

4. Whale watching

bezienswaardigheden in boston
Walvissen? Ja, vanwege de ligging in het noordoosten van de Verenigde Staten en uiteraard aan de Atlantische Oceaan kun je vanuit Boston walvissen spotten. Ieder jaar zakken grote hoeveelheden bultruggen en vinvissen af naar de Stellwagen Bank National Marine Sanctuary, een voedselrijk gebied in de Massachusetts Bay. Maar ook dwergvinvissen, dolfijnen en grienden laten zich geregeld zien. De whale watching tours vertrekken vanuit de haven van Boston. De beste periode is begin april tot eind oktober.

Lees meer

5. Boston Harbor Islands

zien rond boston

Als je de Boston Harbor Islands van bovenaf op de kaart bekijkt zou je kunnen denken dat je de kaart van de Bahama’s voor je hebt. Maar niets is minder waar. Boston Harbor Islands National Recreation Area, zoals de eilandengroep voluit heet, bestaat uit 34 eilanden voor de kust van de stad. Hiervan zijn 13 uitgeroepen tot State Park. Je vindt er wandelroutes, fietspaden en stranden. Verder kun je een kijkje nemen in het historische Fort Warren en rond de vuurtorens. De ferry’s varen in de lente, zomer en herfst (van mei tot oktober) en vertrekken vanuit de haven van Boston.

Lees meer

6. Boston Tea Party Ships & Museum

hoogtepunten boston
Het Boston Tea Party Ships & Museum is het beroemdste museum van de stad Boston. De Boston Tea Party stond aan de basis van de Amerikaanse revolutie en dat staat in dit museum centraal. Op 16 december 1773 gooiden kolonisten 342 kisten thee in het water van de Boston Harbor als protest tegen de belastingen van het Verenigd Koninkrijk. Op de replica’s van de schepen Eleanor en Beaver en in de interactieve tentoonstellingen kun je dat herbeleven.

Lees meer

7. Skywalk Observatory

mooiste uitzicht boston
Voor het mooiste uitzicht over Boston ga je naar de Prudential Tower. Op de 50ste verdieping van het 276 meter hoge gebouw bevindt zich de Skywalk Observatory. Op heldere dagen kun je vanaf hier maar liefst 100 mijl ver kijken. Naast het uitzichtpunt zijn er het hele jaar door verschillende tentoonstellingen in het gebouw over het leven in Boston. Wil je je bezoek extra speciaal maken, reserveer dan een tafel voor een lunch of diner in het restaurant Top of the Hub op de 52ste verdieping.

8. Fietsen in Boston

bezienswaardigheid boston
Boston heeft zich de laatste jaren sterk ingezet om het fietsen in Boston te bevorderen. Dat was nodig ook, want lange tijd kwam Boston juist voor in lijstjes met slechtste fietssteden. Geholpen door de geringe hoogteverschillen in de stad is de fiets tegenwoordig een populair vervoersmiddel. Bezoekers van Boston kunnen gebruik maken van Bluebikes. Op meer dan 200 openbare plekken in de stad kun je een fiets ophalen en weer terugzetten. Leuke fietsroutes zijn de Charles River Esplanade en Boston Harborwalk.

Lees meer

9. Copley Square

bezienswaardigheden in boston
Eén van de mooiste pleinen van Boston is Copley Square, in de gezellige wijk Back Bay. Voornamelijk vanwege verschillende bezienswaardigheden Boston die zich rond dit plein bevinden, waaronder de Public Library. Deze prachtige openbare bibliotheek uit 1848 beschikt niet alleen over meer dan 23 miljoen boeken, het is bijna een museum op zich. Vooral de leeszaal in de McKim Building is een pareltje. Een ander hoogtepunt op Copley Square is de Trinity Church uit 1872.

10. Beacon Hill

boston top 10
Last but not least in deze top 10 met bezienswaardigheden Boston is Beacon Hill. Een historische wijk en door veel mensen beschouwd als de mooiste wijk van de stad. Deze buurt is gebouwd op een heuvel en staat vooral bekend om haar nauwe straatjes die bestraat zijn met keien en gebouwen die zijn opgetrokken uit donkerrode bakstenen. De meest gefotografeerde straat is Acorn Street (zie foto). Het bekendste gebouw in Beacon Hill is het Massachusetts State House. Hier zetelt de regering van de staat Massachusetts.

Lees meer

Meer bezienswaardigheden Boston

Naast bovenstaande top 10 bezienswaardigheden Boston zijn er uiteraard nog veel meer attracties en hoogtepunten om te bezoeken. Bekijk daarom ook het overzicht met dingen om te doen in Boston. Met de leukste wijken, de beste plekken om te winkelen en de beste musea.

Tip!

Weet je nu al dat je veel bezienswaardigheden Boston gaat bezoeken? Dan kun je bij alle attracties een los ticket kopen, maar het is voordeliger om een voordeelpas voor Boston aan te schaffen. Daarmee bespaar je tot 55% op de toegangsprijs aan de kassa bij meer dan 40 topattracties. Bekijk hier alle voordeelpassen.