Boston Tea Party Ships & Museum

boston tea party ships and museumHet Boston Tea Party Ships & Museum wordt gezien als één van de leukste musea, zo niet het leukste museum in Boston. Dit bijzondere museum staat volledig in het teken van de Boston Tea Party, een belangrijk protest die leidde tot de Amerikaanse Revolutie. Op het schip herbeleef je de gebeurtenissen zoals ze op 16 december 1773 plaatsvonden.

Het verhaal achter het museum

Om de Boston Tea Party te begrijpen gaan we terug naar 1764. Een groot deel van Noord-Amerika was onderdeel van het Britse koloniale rijk. Om dat te bekostigen was geld nodig. Veel geld. En dus bedacht de regering van het Verenigd Koninkrijk nieuwe belastingwetten. Daarop werd in 1764 de Sugar Act ingevoerd, gevolgd door de Stamp Act in 1765, de Townshends Acts in 1767 en de Tea Act in 1773. Dat leidde tot veel onvrede onder de kolonisten, die met de slogan ‘No Taxation without Representation’ op de proppen kwamen. Zij vonden dat ze, als tegenprestatie voor meer belasting, meer zeggenschap moesten krijgen in het Britse parlement.

De laatste wet, de Tea Act, gaf de Britse Oost-Indische Compagnie (East India Company) toestemming om thee te verkopen in de koloniën zonder koloniale invoerrechten te betalen. Dat gaf hun een oneerlijke concurrentiepositie. De meeste steden in Amerika weigerden echter de schepen met thee. Boston was hierop een uitzondering, omdat de gouverneur van Boston op de hand van de East India Company was.

Op 16 december 1773 lagen drie schepen, met de namen Beaver, Eleanor en Dartmouth, in de haven van Boston klaar om thee aan land te brengen. Zo ver kwam het niet. In de nachtelijke uurtjes werden de schepen door de Amerikaanse patriottistengroep Sons of Liberty, onder leiding van bierbrouwer Samuel Adams, geënterd. De ongeveer zestig mannen gooiden, gekleed als indianen, alle 342 kisten met thee overboord in de Boston Harbor. De Boston Tea Party, zoals dit protest werd genoemd, was het startsein voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog. In 1776 werd de Onafhankelijkheidsverklaring getekend.

boston tea party museum

Wat is er te zien in het Boston Tea Party Museum?

In het Boston Tea Party Museum kun je onder begeleiding van een deskundige gids tijdens een tour (van ongeveer 1 uur) de gebeurtenissen uit 1773 herbeleven. Het museum bevindt zich aan de Congress Street Bridge in Boston, waar onder andere twee replica’s van de schepen Eleanor en Beaver liggen aangemeerd. Zowel op de schepen als op en rond de kade vinden verschillende (interactieve) tentoonstellingen plaats. Vanaf de twee schepen heb je de mogelijkheid om te ervaren hoe ze in 1773 thee overboord gooiden. Uiteraard mag je tijdens de rondleiding aan dit fantastische museum niet een kopje thee in het Abigail’s Tea Room & Terrace overslaan.

Tickets Boston Tea Party Ships & Museum

Je kunt uiteraard toegangskaarten voor de 1 uur durende rondleiding aanschaffen bij de kassa van het museum, op de dag van je bezoek. Handiger is het om online tickets te kopen. Met de online tickets is er gegarandeerd een plekje voor jou gereserveerd tijdens de rondleiding.

Tickets

Praktische informatie

boston tea party shipsHet Boston Tea Party Ships & Museum bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich in Downtown Boston en is eenvoudig per voet of per fiets te bereiken. Bluebikes heeft verschillende verzamelpunten rond het museum, dat niet ver van andere bezienswaardigheden is gelegen. De ingang van het museum is aan de 306 Congress Street in Boston.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Boston, dan kun je gebruik maken van bus, metro én trein. South Station bevindt zich op loopafstand van het museum. Wandel vanaf het station in de richting van Congress Street, waar je het museum op de brug aan je linkerhand ziet.

Openingstijden Boston Tea Party Museum
Het museum is het hele jaar dagelijks geopend (op Thanksgiving, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag na) en alleen te bezoeken aan de hand van de georganiseerde rondleiding.

1 april t/m 31 oktober:
09.00-18.00 uur (eerste tour 10.00, laatste tour 17.00 uur)

1 november t/m 31 maart:
09.00-17.00 uur (eerste tour 10.00, laatste tour 16.00 uur)

Meer informatie over de schepen en het museum vind je op bostonteapartyship.com.

Hotels Boston Tea Party Museum

Wil je in de buurt van het Boston Tea Party Museum overnachten? In de omgeving van dit populaire museum zijn heel veel hotels te vinden. Verschillend in prijs, maar vanwege de ligging in Boston Harbor betaal je over het algemeen veel. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere opties te vinden op loopafstand van ‘The Ships’. Bekijk alle hotels rond het Boston Tea Party Ships & Museum.

Boek nu

Tip!

Weet je nu al dat je het Boston Tea Party Museum gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een voordeelpas voor Boston aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en bespaar je tot 55% op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in Boston, waaronder de Tea Party Ships.