Praktische informatie Boston

Boston is veruit de grootste stad van Massachusetts, in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is tevens de hoofdstad van de staat. Daarnaast geldt Boston als de officieuze hoofdstad van de regio New England, dat bestaat uit de zes noordoostelijke staten. Met ongeveer 5 miljoen inwoners in het grootstedelijk gebied behoort Boston tot de grootste 10 steden van het land.

Over Boston, Massachusetts

Boston is één van de oudste steden van de Verenigde Staten (gesticht in 1630) en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. In 1770 vond hier het bloedbad plaats dat later het startsein zou betekenen voor de Amerikaanse Revolutie. In Boston staan nog veel historische gebouwen die herinneren aan de rijke geschiedenis van de stad. Veel daarvan liggen aan de Freedom Trail, een 4 kilometer lange wandelroute dwars door het hart van de stad.

Dankzij de vele universiteiten en colleges in (de regio van) Boston is het gemiddelde opleidingsniveau hoog. Harvard University, in voorstad Cambridge, is daarvan veruit de bekendste. Maar ook het Massachusetts Institute of Technology behoort tot de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan is Boston tevens een belangrijke havenstad en met Logan International Airport bezit het een grote luchthaven.