Harvard universiteit: rondleiding met student

harvard universityHarvard University is misschien wel de meest prestigieuze universiteit in de wereld. In ieder geval van de Verenigde Staten. Harvard ligt zich zowel in Boston als Cambridge, gelegen in de agglomeratie van Boston (de Charles River scheidt beide plaatsen van elkaar). Het voornaamste deel van de Harvard universiteit staat echter in Cambridge. De campus is het hele jaar door te bezoeken en behoort tot de top 10 bezienswaardigheden van Boston.

Harvard is in 1636 opgericht en daarmee was het de eerste universiteit in Amerika. De naam is afgeleid van John Harvard, een Engelse predikant. Op de universiteit hebben door de jaren heen bekende personen gestudeerd. Denk aan Steve Jobs (oprichter Apple), Bill Gates (oprichter Microsoft) en presidenten als Bill Clinton, John F. Kennedy, George W. Bush en Theodore Roosevelt. Harvard heeft ieder studiejaar ongeveer 20.000 studenten.

Harvard Yard: hart van de universiteit

Harvard Yard is het hart van Harvard University. Dit historische deel van de universiteit in Cambridge herbergt de belangrijkste gebouwen zoals oude bibliotheken, verschillende collegezalen, alsmede de opvallende Memorial Church. Ook bevinden zich in dit deel van de campus meerdere wooneenheden, waar alleen de eerstejaars studenten mogen wonen. Daarna moeten ze naar appartementen buiten Harvard Yard verhuizen. De gebouwen van Harvard Yard liggen allemaal rond een groot grasveld, vandaar de naam Yard.

harvard yard bezoeken

Zelf studeren op Harvard University? Bereid je dan voor op een strenge toelatingstest. Of beter gezegd, meerdere toelatingstesten. Op deze universiteit willen ze alleen het beste. En dus moet je een goede cv kunnen overleggen. Neem maar eens een kijkje op de website van de universiteit.

Harvard Square

harvard square cambridgeDe universiteit Harvard vormt het kloppende hart van Boston’s voorstad Cambridge. De hele plaats staat in het teken van de school en de studenten houden de plaats levendig. Dat zie je vooral terug rond Harvard Square, het centrale plein van de plaats dat aan Harvard Yard grenst. Op en rond dit plein vind je veel leuke restaurants, koffietentjes, boekwinkels en kledingwinkels, waar de studenten graag samen komen. Om de waarde van het plein extra te benadrukken is het in 1982 op de U.S. National Register of Historic Places, een lijst met belangrijke historische gebouwen en locaties in Amerika.

Harvard University bezoeken

Wil je weten hoe het is om te studeren op Harvard University en hoe de gebouwen er van binnen uit zien? Ga dan mee met een wandeltour. In Cambridge doen ze dat op een erg leuke manier. Het is namelijk mogelijk om mee te wandelen met een student van Harvard. Hij of zij neemt je aan de hand van sappige en grappige historische verhalen mee langs de belangrijkste gebouwen en ruimtes van de universiteit. Lees hier meer over de rondleiding in Harvard.

Meer info en boeken

Een tour in Harvard duurt ongeveer 70 minuten en begint, hoe kan het ook anders, in het kloppende hart van Cambridge op Harvard Square. Het plein is eenvoudig met het openbaar vervoer vanuit Boston te bereiken. Metrostation Harvard bevindt zich onder het plein.

harvard universiteit bezoeken