Fietsen in Boston: van huren tot fietstours

fietsen bostonHoewel het centrum van de stad compact is en het openbaar vervoer uitstekend verzorgd is, is het een leuke manier om de bezienswaardigheden in Boston te bezoeken per fiets. In veel Amerikaanse steden zijn fietsplannen opgezet, zo ook in Boston. De inwoners van de stad zijn tegenwoordig helemaal gewend aan fietsers. Bovendien zijn er de laatste jaren veel fietspaden aangelegd, waardoor fietsen in Boston hartstikke veilig is. Niet op de laatste plaats gestimuleerd door het aantal studenten in de stad.

Dankzij die fietspaden is fietsen in Boston dus helemaal niet zo onveilig als je denkt. Daar heeft de stad de laatste jaren hard aan gewerkt. Begin 2000 kwam de hoofdstad van Massachusetts nog steevast voor in de rijtjes met slechtste fietsstad van Amerika. Maar dat imago behoort voorgoed tot het verleden. Echter, dat fietsen nog niet vanzelfsprekend is voor alle inwoners van Boston, bewijst de officiële website van de stad wel (bekijk de instructies).

Fietsen huren in Boston

Dat fietsen in Boston aan populariteit heeft gewonnen, is mede te danken aan het fietsdeelsysteem van de stad. Het is één van de fietsverhuur mogelijkheden in Boston. Er zijn daarnaast steeds meer hotels in Boston waar je gratis fietsen kunt lenen tijdens het verblijf.

fietsen in boston huren

In Boston fietsen huren kan op steeds meer plaatsen. Met name in de haven van de stad, waar ook alle (veer)boten aanmeren. Handig dus als je deze twee activiteiten met elkaar wilt combineren. Je kunt ter plaatse fietsen huren, maar handiger is het om alvast online een fiets te reserveren.

Urban AdvenTours

De beste fietsverhuurder van Boston bevindt zich in North End, in de buurt van Long Wharf en Faneuil Hall. In hartje Boston dus. De fietsen van Urban AdvenTours zijn van goede kwaliteit en dankzij de mogelijkheid om online een fiets te huren kun je meteen opstappen en wegfietsen. Het voordeel van de verhuurlocatie is dat het omgeven is met fietspaden. Zo kun je heerlijk wennen aan fietsen in Boston.

fiets huren bostonUrban AdvenTours biedt een voordeelpakket voor een hele dag fietshuur. Tijdens de 24 uur dat je de fietsen in gebruik heb ben je in staat om heerlijk langs het water of door de stad te fietsen. Fiets langs de waterkant van de Boston Harbor, bezoek de rustige wijken in de omgeving van Fenway Park, of bekijk de historische bezienswaardigheden in Downtown. Ook geschikt voor mensen met (jonge) kinderen!

Werkwijze: Je boekt online een fiets en aan de hand van de voucher die je in de mail ontvangt kun je je fiets ophalen. Je hebt ter plekke de keuze uit meerdere fietsen. Van e-bikes tot mountainbikes en stadsfietsen. Na afloop lever je de fiets weer op dezelfde plek in als waar je de fietsen hebt gehuurd.
Prijs: De kosten bedragen ongeveer €39 per 24 uur.
Reserveren: Boek hier een fiets in Boston

Bluebikes

Net als veel andere grote steden in de Verenigde Staten beschikt ook Boston over openbare fietsverhuurstations. In Boston heten deze huurfietsen Bluebikes. Een fiets huren in Boston kan 24 uur per dag, 365 dagen per week. Bang om een fiets te missen hoef je niet te zijn. Er zijn namelijk meer dan 2500 fietsen in omloop. Deze staan opgesteld bij meer dan 260 verhuurpunten. In Boston zelf, maar ook in voorsteden Cambridge (bekend van de Harvard universiteit), Brookline en Somerville.

bluebikes bostonVoor dit verhuursysteem, dat in handen is van de stad Boston, komt geen personeel te pas. Maar het huren van een fiets is een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt om een Bluebike te lenen is een geldige Creditcard.

Werkwijze: Bij ieder verzamelpunt in Boston kun je een fiets lenen. Gebruik daarvoor je Creditcard. Het computerscherm laat je zien welke handelingen je moet verrichten om een fiets te ontgrendelen. Een fiets van Bluebikes kun je vervolgens steeds 30 minuten lenen. De fietsen zijn daarom vooral geschikt om attracties te bezoeken tijdens je stedentrip in Boston. Op loopafstand van vrijwel iedere bezienswaardigheid zit een inleverpunt van Bluebikes.
Prijs: Een losse rit van 30 minuten kost $2,50. Handiger is om een Adventure Pass van $10 te kopen. Daarmee kun je 24 uur lang gebruik maken van de Bluebikes, met een maximale ritduur van 2 uur.
Meer informatie: www.bluebikes.com

Fietstour Boston met deskundige gids

Wil je wel graag lekker fietsen in Boston, maar heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Of wil je tijdens het fietsen graag meer van de stad te weten komen? In dat geval is een fietstour een aanrader. In Boston kun je een fietstour met een deskundige gids boeken. Samen met deze gids fiets je in 2,5 a 3 uur langs de belangrijkste highlights van Boston.

Meer info

Of boek deze geweldige fietstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Boston via de website Get Your Guide.

Fietsen in Boston: leuke routes

De leukste plekken om in Boston te fietsen zijn Charles River Esplanade en Boston Harborwalk. Deze fietslocaties bevinden zich beide aan het water en zijn afgezonderd van autoverkeer. Ook leuk is de Cambridge Reel Ride, door het hart van Harvard. Bekijk alle populaire fietsroutes in Boston.

bike rental boston