Vanuit Boston walvissen spotten

walvissen bostonBoston ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten, aan de Atlantische Oceaan. Ben je in of rond de zomermaanden in Boston, ga dan mee op een walvis excursie. Een hoogtepunt in Boston. De zeereuzen zijn dan in grote getale voor de kust van Boston te zien. Wil jij vanuit Boston walvissen spotten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wij vertellen je graag wat de beste opties zijn.

Walvissen Boston: de beste tijd

De beste tijd om walvissen in Boston te spotten is tussen april en oktober. En met een beetje geluk ook al vanaf half maart en uiterlijk tot half november. De beste periode voor walvissen en dolfijnen gaat wat dat betreft hand in hand met de beste reistijd voor Boston. In deze maanden komen grote hoeveelheden walvissen naar de kust van Massachusetts om zichzelf en hun jongen te voeden. Vooral haring, makreel en krill staan dan op het menu. Zodra het water, vanaf november, weer kouder wordt trekken de walvissen weer weg.

Whale watching tours vanuit Boston

Boston wordt gezien als één van de beste plekken in de Verenigde Staten om walvissen te spotten. De boottochten vanuit Boston gaan allemaal naar Stellwagen Bank National Maritime Sanctuary, voor de kust van Massachusetts. In dit gebied komen ieder jaar traditiegetrouw veel walvissen naar de oppervlakte, vanwege de grote hoeveelheid algen en plankton.

beste tijd walvissen in bostonDe beste walvissafari in Boston is die van Boston Harbor Cruises. Deze 3 uur durende tour vertrekt vanuit het centrum van de stad, namelijk One Long Wharf, vlakbij het New England Aquarium gelegen. De tour vindt plaats op een snelle en comfortabele catamaran, uitgerust met drie buitendekken. Aan boord zijn professionele onderzoekers van het Whale Centre of New England. Zij kunnen je alles over de dieren vertellen. Ook leuk voor kinderen.

Meer info en tarieven

De boottochten van Boston Harbor Cruises vinden normaliter alleen plaats tussen april en oktober. Mochten er eerder of later walvissen voor de kust worden gesignaleerd, dan wordt het seizoen opgerekt.

Welke walvissen kun je spotten vanuit Boston?

In de wateren rond Boston zijn veel verschillende soorten walvissen te zien. Het type dat het vaakst wordt gezien is de bultrug. Bultruggen kunnen tussen de 12 en 16 meter lang worden. Ook de gewone vinvis komt veelvuldig voor in dit deel van de Atlantische Oceaan. Dit dier kan maar liefst 27 meter lang worden. Andere soorten die regelmatig gespot worden in de Massachusetts Bay zijn de dwergvinvis, noordkapers en grienden. En met een beetje geluk spot je het grootste zeezoogdier ter wereld, de blauwe vinvis. Verder zwemmen er ongetwijfeld witte dolfijnen mee met de boot.

boston walvissen spotten

Foto’s: Getyourguide