Tijdsverschil en tijd Boston

Het maakt voor Boston niet uit in welk seizoen je de stad bezoekt, in alle maanden is er sprake van tijdsverschil. Ga je op vakantie naar Boston, kijk dan dus eerst even goed naar het tijdsverschil Boston-Amsterdam en de huidige lokale tijd in Boston. Daarmee voorkom je onaangename verrassingen.

Wat is de tijd in Boston?

Hoe laat is het in Boston? Het levert altijd de nodige hoofdbrekens op om de verschillende tijdzones te berekenen. Bedenk maar zo, als we in Nederland al bezig zijn met het avondeten, dan zijn ze in Boston pas aan de lunch toe. Om het nog makkelijker te maken zie je hieronder de huidige lokale tijd.

De lokale tijd in Boston:

De huidige datum in Boston:

Tijdsverschil Boston en Amsterdam

In Boston is het 6 uur vroeger dan in Amsterdam. Boston bevindt zich in de tijdzone Eastern Time Zone (ET). Net als in Nederland en België wordt de klok in het voorjaar een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit. Dat gebeurt in Boston en Nederland echter niet op dezelfde dag, waardoor er zowel tijdens de zomer- als wintertijd een periode slechts 5 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Gedurende de zomertijd, de beste reistijd voor Boston, valt de stad in tijdzone UTC -4. Op de tweede zondag van maart gaat de klok in Boston een uur vooruit. In Nederland gebeurt dat op de laatste zondag van maart, waardoor er deze twee weken slechts 5 uur tijdsverschil is.

Wintertijd
Tijdens de wintertijd, als Boston een streng klimaat heeft, valt het in tijdzone UTC -5. Op de eerste zondag van november wordt de klok in Boston een uur achteruit gezet. In Nederland gebeurt dat al op de laatste zondag in oktober. Dat betekent dat er deze week 5 uur tijdsverschil is.

tijd tijdsverschil boston

Reizen tussen de tijdzones

Vlieg je van Amsterdam naar Boston, of terug, dan kun je last krijgen van een jetlag. Over het algemeen wordt ervaren dat de jetlag sterker is als je van west van oost vliegt. In het geval van een vakantie in Boston heb je dus vooral op de terugreis moeite om te schakelen tussen de tijdzones. Deze 10 tips kunnen je helpen bij het voorkomen van een jetlag:

  1. Ga in de week voor de vlucht iedere dag een uur eerder/later naar bed
  2. Pas je in het vliegtuig direct aan de lokale tijd aan
  3. Drink genoeg water in het vliegtuig om uitdroging te voorkomen
  4. Laat voor en tijdens je vlucht cafeïne en alcohol staan
  5. Blijf bewegen tijdens de vlucht
  6. Eet geen zware kost
  7. Breng op je bestemming veel tijd in de buitenlucht door
  8. Geef niet toe aan de vermoeidheid
  9. Eet veel groenten, fruit en/of supplementen
  10. Geef jezelf de tijd om te acclimatiseren