Musea in Boston

Vind je het leuk om een museum in Boston te bezoeken? Boston beschikt over enkele topmusea. Uiteraard veel met een historisch karakter. Hoe kan het ook anders in een stad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het beroemdste museum Boston is zonder meer de Boston Tea Party Ships & Museum, een must see in Boston. Aan de hand van tentoonstellingen en presentaties duik je in de geschiedenis van Boston en Amerika. Onderdeel van dit museum zijn de replica’s van de schepen Eleanor en Beaver.

Leuk museum Boston

Kunstliefhebbers moeten sowieso het Museum of Fine Arts Boston (MFA) bezoeken. Dit topmuseum behoort tot één van de grootste musea van Amerika en bezit topwerken van bekende schilders als Van Gogh, Rembrandt en Monet. De kunstwerken zijn verspreid over acht verschillende afdelingen. Een ander groot Boston museum is het Museum of Science, dat in het teken staat van biologie en technologie. Ook leuk is het John F. Kennedy Presidential Library and Museum, over de voormalig president die is geboren in een voorstad van Boston.

Ga je met kinderen naar Boston? Ook dan kun je je vermaken in Boston. In het Boston Children’s Museum kunnen kinderen op een interactieve manier veel leren over het verleden, heden en de toekomst. Ook leuk is het New England Aquarium, waar je uiteenlopende zeedieren ziet. Bekijk hieronder de beste musea van Boston.

Tip!

Ben je van plan om meerdere musea in Boston te bezoeken? Dan loont het om een voordeelpas te kopen. Daarmee bespaar je tot 55% op de toegangsprijs bij meer dan 40 attracties, waaronder de beste musea. Vergelijk de voordeelpassen van Boston.