Cambridge: Boston’s universiteitsstad

cambridge bostonCambridge is een universiteitsstad in Greater Boston Area. Vaak wordt deze stad als stadsdeel of zelfs wijk van Boston beschouwd. Niet zo vreemd. Alleen de Charles River scheidt Boston en Cambridge namelijk van elkaar. Door middel van meerdere bruggen zijn ze met elkaar verbonden. En dus is een uitje vanuit Boston naar de universiteitsstad zo gemaakt.

De voorstad van Boston stamt al uit het jaar 1630, toen het gesticht werd door Engelsen. Maar het is met name bekend door twee van de belangrijkste universiteiten in de Verenigde Staten: Harvard University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Dat zorgt voor een levendige en studentikoze sfeer op straat. Veel van de highlights in Cambridge zijn dan ook gerelateerd aan de onderwijsinstellingen.

Cambridge bezienswaardigheden

Cambridge biedt een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden. De stad, of wijk, hoe je het wil noemen, beschikt namelijk over een aantal prachtige highlights. Een uitstapje naar Cambridge mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan Boston.

Harvard University en Harvard Square

Je kunt er niet omheen: Cambridge ademt intellectuele allure dankzij de wereldberoemde Harvard universiteit. De uitgestrekte campus ligt in het midden van de wijk en herbergt architectonische pareltjes zoals Harvard Yard en Memorial Hall. Slenter door Harvard Square, het bruisende hart met boekwinkels, cafés en kunstgalerijen. Vergeet niet de beroemde Harvard Coop te bezoeken, waar je academische literatuur en leuke souvenirs kunt kopen. Harvard écht ervaren? Ga dan mee met een rondleiding met een student van Harvard!

Meer info en boeken

cambridge harvard

Longfellow House

Het Longfellow House is een Nationaal Historisch Monument en niet alleen het voormalige huis van dichter Henry Wadsworth Longfellow, het was ook het huis van president George Washington van 1775 tot 1776. Bewonder de 19e-eeuwse architectuur en bekijk de tuinen die het terrein sieren. Voor tentoonstellingen over de dichter en zijn tijd ga je naar het aangrenzende Longfellow National Historic Site Visitor Center.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Bezoek het Massachusetts Institute of Technology en het bijbehorende MIT Museum, om je te laten bijspijkeren over de wetenschap en technologie. De tentoonstellingen variëren van holografie tot kunstmatige intelligentie (AI), waardoor je een inkijkje krijgt op de innovatieve geest van de universiteit. Het museum organiseert regelmatig lezingen en workshops, waardoor het een dynamische hub is voor wetenschapsliefhebbers van alle leeftijden. Het museum bevindt zich in de wijk Kendall Square, dat bekend staat als de ‘Innovation Hub’ van Cambridge en Boston.

mit cambridge boston

Mount Auburn Cemetery

De Mount Auburn Cemetery is niet alleen een laatste rustplaats, maar een levendig eerbetoon aan kunst en natuur. Wandel door de goed onderhouden paden, bewonder de beeldhouwwerken en ontdek de graven van prominente figuren die hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Neem deel aan een rondleiding om de rijke geschiedenis en de ecologische diversiteit van de begraafplaats te verkennen.

Charles River Esplanade

De Esplanade langs de Charles River biedt een oase van groen te midden van de stedelijke drukte. Ontsnap aan de hectiek van de stad en maak een heerlijke wandeling langs de rivier. Of huur een fiets en maak een fietstocht terwijl je een adembenemend uitzicht op de skyline van Boston hebt. ’s Zomers organiseert de Esplanade gratis openluchtconcerten en evenementen, waardoor het een geliefde plek is voor zowel inwoners van Boston als toeristen.

rivier cambridge boston

Cambridge Common

Het historische park Cambridge Common is doordrenkt van revolutionaire geschiedenis. Cambridge Common was ooit het verzamelpunt voor de militie tijdens de Amerikaanse Revolutie en biedt nu een vredige omgeving met groene gazons en speelplaatsen voor gezinnen met kinderen in Boston. Geniet van een picknick en leer meer over de geschiedenis via de plaquettes die verspreid zijn in het park.

Hotels in Cambridge, Boston

Ben je op zoek naar een hotel in Cambridge, Boston en wil je veel hoogtepunten op loopafstand hebben? Dan zit je in Cambridge dus goed. Maar ook als je bezienswaardigheden buiten dit deel van de stad wil bezichtigen biedt deze plek tal van mogelijkheden door het uitstekende openbaar vervoer in Boston. Dankzij de universiteiten kunnen de hotels vroeg vol zitten, dus wacht niet te lang met boeken. Bekijk hier alle hotels in Cambridge.

Boek nu