Parken in Boston

Het noordoosten van de Verenigde Staten staat bekend om haar prachtige natuur. De staat Massachusetts heeft alleen al 16 nationale parken. Dat zie je terug in het aantal parken in Boston, de ene nog mooier dan de ander. Tijdens een bezoek aan Boston is het dus heerlijk om je even terug te trekken in één van de stadsparken. Het fijne is dat ze zich bevinden in de buurt van de bezienswaardigheden in Boston. Zo kun je je dag dus uitstekend afwisselen.

Mooiste parken Boston

Het bekendste en één van de mooiste parken in Boston is ‘The Common’. Niet op de laatste plaats omdat de Freedom Trail in dit park begint. Boston Common stamt al uit 1634 en daarmee is dit park het oudste stadspark van het land. Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat Boston Public Garden onderdeel is van The Common. Het ligt er tegenaan en het opvallendste kunstwerk in dit park is het metershoge standbeeld van George Washington. Vanuit de Public Garden heb je een mooi uitzicht op de skyline.

Ook vanuit Charles River Esplanade heb je een mooi uitzicht. Maar dan wel over de Charles River en voorstad Cambridge, bekend van Harvard University. Dit park is een populaire plek om fietsen te huren. Last but not least: Franklin Park. Dit is het grootste park van Boston. Hier vind je ook de dierentuin van de stad, met de toepasselijke naam Franklin Park Zoo.