Boston Celtics (basketbal)

boston celtics bezoekenBoston is een echte sportstad, met enkele van de meest succesvolle Amerikaanse teams in hun discipline. Zo ook Boston Celtics, het basketbalteam van de stad. Ze zijn, net als LA Lakers, met 17 nationale titels recordkampioen van de NBA. Samen met New York Knicks zijn de Celtics de enige club die sinds de oprichting van de NBA (in 1946) in dezelfde stad zijn blijven spelen. Heel bijzonder voor sportteams in de Verenigde Staten.

Met name in de eind jaren ’50 en in de jaren ’60 van de vorige eeuw waren de Celtics met in totaal 11 titels erg succesvol. In 1957 werden ze voor het eerst kampioen, waarna tussen 1959 en 1966 acht opeenvolgende titels in de NBA werden gevierd. Nadat de Philadelphia 76ers de hegemonie doorbraken in 1967 kon in 1968 en 1969 wederom de champagne ontkurkt worden in Boston. Voor een groot deel waren deze kampioenschappen te danken aan center Bill Russell. Typerend was dan ook dat de succesreeks van de Celtics stopte toen Russell in 1969 (naar later bleek tijdelijk) stopte met professioneel basketbal.

Een ander icoon van de Celtics is Larry Bird. Tijdens de 13 seizoenen dat hij voor Boston uitkwam speelde hij maar liefst een kleine 900 wedstrijden. In die jaren werd hij drie keer kampioen. De Celtics besloten in 1993 dat in de toekomst geen enkele andere speler ooit nog met rugnummer 33 in het groene shirt van de Celtics mag spelen.

boston celtics wedstrijd

Wedstrijd Boston Celtics bezoeken

TD Garden, het stadion van Boston Celtics, zit praktisch iedere wedstrijd vol. De arena heeft tijdens basketbalwedstrijden 18.624 zitplaatsen. Qua capaciteit staat het daarmee in de middenmoot van de NBA. De Celtics delen TD Garden onder andere met ijshockeyclub Boston Bruins.

Het multifunctionele TD Garden bevindt zich in Downtown Boston. Een wedstrijd van de Celtics is dan ook uitstekend te combineren met de andere bezienswaardigheden in Boston. Denk bijvoorbeeld aan de Freedom Trail, die praktisch langs de TD Garden loopt. Alleen een basketbalwedstrijd bezoeken? Geen enkel probleem. Voor veel mensen is een sportwedstrijd in Boston een echt familieuitje. In de nabijheid van de arena zijn tal van leuke sportbars en kroegen te vinden en kun je lekker een hapje eten. Een ticket voor de Celtics koop je het beste vooraf online. Dat doe je het voordeligste via ticketpartner StubHub.

Tickets

Vervoer naar Boston Celtics

td garden bostonHeb je je hotel in Downtown Boston? Dan kun je eenvoudig te voet naar de TD Garden. Het stadion bevindt zich namelijk aan de rand van het compacte centrum. Moet je van iets verder komen, dan is het raadzaam om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Boston. Parkeermogelijkheden zijn er namelijk niet veel rond TD Garden, of ze zijn duur. Maar het OV is uitstekend verzorgd in de stad. Zowel metro’s als regionale treinen stoppen pal naast en onder de basketbaltempel. Stap voor de TD Garden uit bij North Station. De rest wijst zich vanzelf.

Adres TD Garden:
100 Legends Way, Boston

Hotels TD Garden

Ben je van plan om te overnachten in de omgeving van de TD Garden? Bijvoorbeeld omdat je meerdere wedstrijden van Boston Celtics wilt zien, of omdat je vanaf hier eenvoudig de rest van Downtown Boston verkent. Of misschien wil je wel een ijshockeywedstrijd van Boston Bruins zien. Wat je reden ook is, er zijn meer dan genoeg hotels in de buurt van het sportcomplex. Bekijk alle hotels rond de TD Garden.

Boek nu