Klimaat & weer Boston

klimaat weer bostonHet weer in Boston en de rest van het noordoosten van de Verenigde Staten staat niet bekend om z’n hoge gemiddelde temperatuur. In de herfst en winter kan het zelfs behoorlijk spoken in Boston. Met name in november en december. Maar als je van zon en warmte houdt, zijn er in de hoofdstad van Massachusetts meer dan voldoende aangename maanden. Bekijk dan ook eerste de beste reistijd voor Boston.

Temperatuur Boston

Boston ligt in Noordoost-Amerika en het weer in Boston staat zwaar onder invloed van de Atlantische Oceaan. De stad kent geen duidelijk regenseizoen, maar met name in de laatste maanden van het jaar kunnen harde wind, regen en sneeuwbuien Boston teisteren. Uiteraard is de winter ook de periode dat de temperatuur in Boston het laagst is.

Terwijl de winters koud en winderig zijn, daar is de zomer in Boston juist erg warm. Gemiddeld ligt de maximum temperatuur dan zelfs boven de 25 graden. Vanwege de ligging aan zee nog steeds een stuk lager dan in het binnenland, maar warm genoeg om heerlijke dagen aan strand door te brengen. Dit is de gemiddelde temperatuur in Boston, inclusief de watertemperatuur van de Atlantische Oceaan:

weer temperatuur boston

Weer Boston in de lente en zomer

Ga je in de lente of zomer naar Boston op vakantie, dan kun je rekenen op warme zonnige dagen. Met name in de maanden juni, juli en augustus schijnt de zon volop in de hoofdstad van Massachusetts. Maar ook in mei en september is het nog uitstekend toeven in Boston. In deze periode schommelt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden. De stranden rond Boston zijn deze zomermaanden dan ook druk bevolkt.

Herfst en winter in Boston

Terwijl het in de lente en zomer warm is in Boston, daar moet je je in de herfst en winter warm aankleden. Hoewel de gemiddelde temperatuur net boven het vriespunt blijft hangen kan het met name tussen december en februari koud worden in Boston. Ook in de herfst kan het onstuimig zijn. Ben je echter in het bezit van een huurauto in Boston, trek dan de staat verder in. Massachusetts staat in oktober bekend om de Indian Summer. Prachtige herfstkleuren zorgen dan voor een kleurrijk tafereel.

Tip!

Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen? Ga dan juist buiten de maanden juli en augustus naar Boston. De prijzen voor een hotel in Boston liggen lager. Ook in oktober zijn de prijzen hoog, vanwege de Indian Summer. Buiten deze maanden stunten veel luchtvaartmaatschappijen met goedkope vliegtickets naar Boston.