Fenway Park in Boston

fenway park bostonFenway Park is één van de meest iconische honkbalstadions van de Verenigde Staten. Het is de thuishaven van Boston Red Sox, dat uitkomt in de Major League Baseball (MLB). Als je in de gelegenheid bent, ga dan naar een wedstrijd van de Red Sox. Heb je minder tijd of zijn er geen wedstrijden, dan kun je ook deelnemen aan een hele interessante rondleiding in het stadion.

Over het stadion

Fenway Park is al meer dan honderd jaar oud. Al in 1912 werd er de eerste honkbalwedstrijd gespeeld. Door Boston Red Sox, die al vanaf de eerste dag bespeler is van het stadion. Daarmee is het het oudste MLB-stadion van Amerika. Fenway Park heeft dan ook een belangrijke plek in de harten van de Bostonians. Om dat te onderstrepen werd de iconische arena in 2012 toegevoegd aan het National Register of Historic Places in de Verenigde Staten. In het stadion passen 37.755 mensen. Daarmee is het één van de kleinste stadions in de MLB.

Rondleiding Fenway Park

Het hele jaar door worden er rondleidingen in Fenway Park gegeven. Een leuke manier om meer over het honkbalstadion van Boston te weten te komen. Zie waarom deze arena ook wel liefkozend “America’s Most Beloved Ballpark” wordt genoemd. Tijdens de tour bekijk je het stadion van binnen en buiten. Wandel langs de prijzenkast, leer meer over de helden van de Red Sox en kijk vanaf de bovenste rijen van het stadion uit over Boston.

Meer info en tarieven

boston fenway park

Wedstrijd Red Sox bezoeken

Over publieke belangstelling heeft Boston Red Sox niet te klagen. Zeker niet nadat ze in 2018 de World Series wonnen en daarmee kampioen van de Verenigde Staten werden. Ben je echter in de gelegenheid, probeer dan tickets te bemachtigen. Dat doe je het voordeligste op de website van de officiële ticketpartner Stubhub. Het reguliere honkbalseizoen duurt van eind maart/begin april tot eind september/begin oktober. Daarna vinden de playoffs plaats, die duren tot november.

Tickets

Vervoer naar Fenway Park

fenway park wedstrijdFenway Park staat in de wijk Fenway-Kenmore, niet ver verwijderd van het winkelgebied in de wijk Back Bay. Je zou er dus naartoe kunnen wandelen als je daar in de buurt bent, maar het handigste is om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Boston. Neem de metro (groene lijn) vanuit downtown Boston en stap uit bij station Kenmore. Het stadion van de Red Sox ligt op enkele minuten lopen.

Adres:
4 Jersey Street, Boston

Hotels Fenway Park

Wil je overnachten in de buurt van het honkbalstadion van Boston? Omdat je van plan bent mee te gaan met een rondleiding of om meerdere wedstrijden te volgen. Of gewoon omdat je in deze sfeervolle wijk wilt verblijven? Er zijn meerdere hotels rond het honkbalstadion. Zowel voor mensen die op zoek zijn naar luxe, als voor mensen met een kleiner budget. Het voordeel van Fenway Park is dat het openbaar vervoer op loopafstand is, waardoor je snel bij de bezienswaardigheden in Boston bent. Bekijk alle hotels rond Fenway Park.

Boek nu