Winkelen in Boston

winkelen bostonBen je van plan om te gaan shoppen in Boston? Dan zul je zeker slagen. De stad heeft namelijk een gevarieerd aanbod aan winkels en winkelgebieden. In Boston winkelen kan zowel in downtown en omliggende wijken als in (outlet) malls. Of je nu een dikke portemonnee hebt of op zoek bent naar koopjes, in alle gevallen kun je hier je hart ophalen.

Winkelen Boston: de beste wijk

In vrijwel alle buurten en wijken in Boston vind je uiteraard diverse winkels. Wil je echter langere tijden shoppen, zonder steeds opnieuw in de metro of bus te stappen, dan zit je in de wijk Back Bay goed. Hier bevindt zich het grootste winkelgebied van Boston, met zowel alle bekende merken als kleinere boetieks en kledingzaken. Newbury Street wordt gezien als het hart van dit gebied, dat uit grofweg acht huizenblokken bestaat. Andere grote winkelstraten in deze buurt zijn Boylston Street en Mass Avenue. In deze omgeving bevinden zich ook enkele malls, zoals de Prudential Center en het chique Copley Place. Ga je met het openbaar vervoer, stap dan uit bij metrostation Copley of Arlington.

Andere winkelgebieden die niet vergeten mogen worden zijn het shopping district Downtown Crossing in de wijk Downtown Boston, waar je vrijwel alle grote ketens vindt, en CambridgeSide. Laatstgenoemde winkelcentrum bevindt zich aan de andere kant van het water in de voorstad Cambridge (bekend van Harvard University). In deze overdekte mall is het aanbod met winkels erg divers. Je komt er met de metro. Uitstappen bij metrostation Lechmere (Green Line).

Faneuil Hall Marketplace

boston winkelenFaneuil Hall Marketplace is misschien wel het bekendste winkelgebied van Boston. Het historische Faneuil Hall bevindt zich aan de Freedom Trail en bestaat uit drie verschillende marktgebouwen, die parallel aan elkaar staan. Het bekendste gebouw is de middelste, met de naam Quincy Market. In deze markthal kun je terecht voor eten en drinken. Vooral als lunch erg leuk. Kom je echter om te shoppen, dan ga je naar de buitenste gebouwen. In North Market en South Market vind je uiteenlopende winkels. Van bekende ketens als H&M en Victoria’s Secret tot speciaalzaken. Maar ook als je niet van plan bent om te winkelen in Boston is een bezoek aan Faneuil Hall Marketplace een aanrader.

Boston outlet mall: Assembly Row

Net zoals in vrijwel alle andere Amerikaanse steden bevinden er in Boston en omgeving ook verschillende outlet malls, waar je over het algemeen voordelig merkkleding kunt aanschaffen. De meest complete mall is het gloednieuwe en ruim opgezette Assembly Row, in voorstad Somerville. Het aanbod met outlet stores is er groot en naast winkelen kun je hier ook terecht bij verschillende restaurants en een bioscoop. Uiteraard is er ook aan kinderen gedacht, met onder andere een vestiging van Legoland. Je komt er met de metro door uit te stappen bij Assembley (Orange Line).