ESTA aanvragen voor Boston

esta aanvragen bostonReis je naar de Verenigde Staten, dan heb je sinds 2009 een ESTA nodig. Het ‘Electronic System for Travel Authorisation’ is toen in het leven geroepen vanwege de strengere veiligheidsregels die op dat moment in Amerika werden ingevoerd. De ESTA maakt het de regering mogelijk om reizigers die naar de Verenigde Staten willen reizen te screenen.

Het is een misverstand om te denken dat een ESTA een visum is. Het is slechts een formulier waarmee wordt aangetoond dat je gerechtigd bent om door de VS te reizen.

Moet ik een ESTA aanvragen?

Wil je naar Amerika op vakantie en val je onder het Visa Waiver Programme (VWP), dan moet  je een ESTA voor reizen naar de USA aanvragen. Alle staatsburgers van Nederland en België vallen onder het VWP, net zoals veel andere Europese landen. Dit geldt zowel mensen die naar de Verenigde Staten gaan voor vermaak, als voor zakelijke reizigers. Ook voor kinderen moet afzonderlijk een ESTA worden aangevraagd. Ben je in het bezit van een geldig paspoort en een goedgekeurde ESTA voor Amerika, dan kun je zonder visum 90 dagen in Boston verblijven. En verder door de Verenigde Staten reizen.

Een geldige ESTA is 2 jaar geldig. Wil je in deze periode meerdere keren naar Amerika reizen, dan hoef je niet steeds een nieuwe ESTA aan te vragen. De vorige, die je daarom online moet bewaren, is al die keren opnieuw geldig. Zodra in de aanvraag van de ESTA op de JA/NEE-vragen één of meerdere antwoorden veranderen, of je hebt in de tussentijd een nieuw paspoort gekregen, dan moet je een nieuwe aanvraag doen.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Een ESTA aanvragen voor je reis naar Boston kan eenvoudig online. Dit moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten doen. Het is echter aan te raden dat je dit al eerder doet, om verrassingen te voorkomen. De kosten van een ESTA bedragen 21 dollar per persoon. Om de aanvraag te voltooien dien je gebruik te maken van een creditcard of PayPal. Direct na je aanvraag ontvang je een bevestiging.

Aanvragen

Om de ESTA af te ronden dien je over een retour-of doorreis vliegticket voor een vlucht, of over een bewijs voor een cruise met een erkende maatschappij, te beschikken. Je ontvangt een referentienummer na goedkeuring. Noteer dit nummer of print de aanvraag uit. Mogelijk wordt er op dit nummer bij de douane in de Verenigde Staten gecontroleerd en wordt gekeken of je over een geldige ESTA USA beschikt.

Heb ik naast een ESTA nog meer nodig?

Als je in het bezit bent van een geldige ESTA en paspoort dan heb je naast een vliegticket naar Boston verder niets nodig om Amerika te betreden. Ben je in het bezit van een visum Amerika? Dan moet je de formulieren invullen die tijdens de vlucht door de stewardessen worden uitgedeeld. Als je hier vragen over hebt dan kun je ze uiteraard vrijblijvend in het vliegtuig stellen.