Wijken en buurten in Boston

De stad Boston telt in totaal 23 verschillende wijken (neighborhoods). Omdat Boston, met name in het hart van de stad, erg compact is volgen de wijken in het toeristische hart elkaar snel op. In dit deel van de stad zijn de gebouwen en straten logischerwijs het oudste. Hoe verder je van Downtown Boston af gaat, hoe groter de wijken worden.

Leukste wijken Boston

Waar Downtown in de meeste Amerikaanse steden ’the place to be’ is, daar geldt dit in Boston niet. Downtown beschikt met de buurt Downtown Crossing dan wel over een klein winkelgebied en het bezit enkele highlights van de Freedom Trail, maar de wijk wordt vooral gedomineerd door financiële instellingen en andere kantoorgebouwen. Voor inwoners van Boston, maar ook voor toeristen, gelden de wijken Back Bay (tevens dé wijk om te winkelen), Waterfront, North End en South End als het centrum van de stad. In deze wijken kun je uitstekend winkelen, vind je veel goede restaurants, gezellige kroegen en historische hoogtepunten. Ook de beste hotels in Boston bevinden zich hier. Andere leuke wijken zijn Beacon Hill en Chinatown.

Hoewel Cambridge officieel niet een wijk van de stad is, maar een gemeenschap in de agglomeratie Boston, wordt het steevast wel meegerekend in de lijstjes met leukste wijken van Boston. Het ligt dan ook dichterbij het centrum van de stad dan veel andere wijken van Boston. In Cambridge staat de meeste prestigieuze universiteit van het land: Harvard University.