Boston met kinderen: wat doen met het gezin

boston met kinderenHeb je een vakantie naar Boston met kinderen gepland? Dan zal je je ongetwijfeld afvragen wat je met je kroost kunt ondernemen in de hoofdstad van Massachusetts. Een hele hoop is het eenvoudige antwoord hierop. Hoewel Boston een wereldstad is, is er namelijk wel degelijk aan de jongste wereldreizigers gedacht. Er zijn heel veel leuke bezienswaardigheden in Boston die geschikt zijn voor kinderen.

Op deze pagina vind je de beste tips voor activiteiten in Boston, de do’s en don’ts en de beste hotels om met kinderen in Boston te verblijven.

Do’s en don’ts met kids in Boston

Waarschijnlijk overbodig om te melden, maar de belangrijkste boodschap die we kunnen geven is: plan niet té veel met de kids. Er zijn zo veel highlights in Boston dat het zelfs voor volwassenen al een hele uitdaging is om alle bezienswaardigheden te ontdekken, laat staan met kinderen. Accepteer dus dat je niet alles kunt zien, of kies voor wat extra dagen in het noordoosten van Amerika.

Hoewel Boston voor Amerikaanse begrippen een compacte stad is, liggen de bezienswaardigheden vaak ver uit elkaar. Anders dus dan je in Europese steden gewend bent. Gelukkig is het openbaar vervoer in Boston goed verzorgd, waardoor je makkelijk grote afstanden kunt overbruggen. Kinderen tot 11 jaar reizen bovendien gratis.

Wat te doen in Boston met kinderen?

Freedom Trail

Wat is er voor kids nou zo leuk aan de 4 kilometer lange Freedom Trail? De rode bakstenen op het trottoir lenen zich ervoor om de kinderen als gids in te zetten. Terwijl de ouders zich vergapen aan de culturele rijkdom, zijn de kinderen al die tijd zoet met het volgen van de rode route. De leukste highlights zijn het schip USS Constitution, de markthal Faneuil Hall en het oudste park in Boston: Boston Common.

met kinderen naar boston

Musea

Er zijn een aantal musea in Boston die leuk zijn voor kinderen. Het beste voorbeeld is zonder twijfel het New England Aquarium. Leuk én informatief. In dit aquarium kun je de meest exotische zeedieren bewonderen. Een goede tweede is het interactieve Boston Children’s Museum. Ook in het Museum of Science is aan de allerjongsten gedacht. In de meeste musea geldt een gereduceerd tarief voor kinderen onder de 13.

Walvissen spotten

Als je na het New England Aquarium nog niet genoeg zeedieren hebt gezien is het tijd om zelf het water op te gaan. Boston is namelijk één van de beste plekken in de Verenigde Staten om walvissen te spotten. Boek een walvistour en vaar samen met onderzoekers naar de Massachusetts Bay. Een unieke ervaring in Boston met kinderen.

gezinsreis boston

Fietsen

New England, de regio waar Boston de grootste stad is, staat bekend om haar kleurenpracht in het najaar. Ook Boston beschikt over veel groen. Bijvoorbeeld de Charles River Esplanade. Deze kilometers lange groenstrook aan de Charles River zit niet alleen vol met speeltuinen, je hebt hier ook de mogelijkheid om fietsen te huren. Veilig voor kinderen, want dit park is verboden voor auto’s.

Franklin Park Zoo

Franklin Park Zoo bevindt zich in het zuiden van Boston en is de mooiste dierentuin van de regio. De dierentuin ligt in een groot park, waardoor je je af en toe zult afvragen of je nou in een bos of dierentuin bent. Het prettige aan Franklin Park Zoo is dat de toegangsprijzen erg schappelijk zijn. Naar de website van de Boston Zoo.

Kindvriendelijke hotels Boston

Families met kinderen zijn voor Boston heel belangrijk. Dat zie je terug in het aanbod met kindvriendelijke hotels en appartementen. Onderstaande top 5 familiehotels hebben faciliteiten voor kinderen en bevinden zich allemaal in de leuke wijken van Boston. De kindvriendelijke attracties zoals op deze pagina beschreven zijn allemaal prima bereikbaar vanuit de hotels. Of bekijk alle familiehotels in Boston en filter op de gezinsvriendelijke accommodaties.

1. Stay Alfred on Washington Street (4* – Chinatown)
2. Residence Inn Boston Back Bay/Fenway (3* – Fenway-Kenmore)
3. Courtyard Boston Downtown/North Station (3* – Downtown)
4. Marriott Vacation Club Pulse at Custom House (3* – Downtown)
5. Residence Inn Boston Harbor on Tudor Wharf (3* – Charlestown)

Bekijk alle hotels

Tip!

Als je met kinderen naar Boston op reis gaat is het verstandig om alle tijd voor de bezienswaardigheden te nemen. Laat je niet opjagen. Met een voordeelpas voor Boston bespaar je tot 55% op de toegangsprijs bij meer dan 40 attracties, waarvan veel geschikt zijn voor kinderen. Vergelijk alle Boston voordeelpassen.