New England Aquarium in Boston

new england aquarium bostonHet New England Aquarium in Boston is één van de populairste bezienswaardigheden van de regio. Jaarlijks komen mensen vanuit de hele wereld om de vele bijzondere waterdieren, tentoonstellingen en shows te bekijken. Het aquarium behoort tot de grootste in de wereld. Trek voor een bezoek aan het New England Aquarium minimaal een paar uur uit.

Heb je na het bezoek aan dit geweldige aquarium nog niet genoeg waterdieren gezien? Stap dan op de boot en ga walvissen spotten voor de kust van Noordoost-Amerika.

Wat is er te zien in het New England Aquarium?

Het meest in het oog springen uiteraard de vele dieren die het aquarium rijk is. Van pinguïns tot zeeleeuwen en van schildpadden tot de meest exotische vissen. In totaal leven er meer dan 2000 dieren in het New England Aquarium. Ga naar de shows, luister naar de uitleg van verzorgers en bekijk de grote bassins. Verder kun je er het hele jaar doorlopend verschillende tentoonstellingen bewonderen, waarbij iedere keer een ander thema in de spotlights staat. Zo wordt er uiteraard ook stilgestaan bij de opwarming van de aarde en wat dit met het leven onder water doet. Tot slot het Simons Theatre. Daar draaien de hele dag de mooiste natuurfilms, die je in 3D kunt bekijken. Leuk voor volwassenen en als je met kinderen naar Boston gaat.

new england aquarium

Tickets New England Aquarium

Je kunt uiteraard toegangskaarten voor het aquarium aanschaffen bij de kassa’s, op de dag van je bezoek. Handiger is het om online tickets te kopen. Met de online tickets hoef je ter plekke niet in de rij te staan. Zeker rond de zomermaanden en in de weekends kan het druk zijn. Koop dus nu al je ticket, zodat je meer tijd hebt om Boston en het aquarium te verkennen! De rustigste momenten zijn in de ochtend en in de middag na 15:00 uur.

Tickets

Praktische informatie

boston aquariumHet New England Aquarium bezoeken tijdens je reis? Het museum bevindt zich in Boston Harbor en is eenvoudig per voet of per fiets te bereiken. Bluebikes heeft verschillende verzamelpunten rond het aquarium, dat niet ver van andere bezienswaardigheden is gelegen. De ingang bevindt zich aan 1 Central Wharf in Boston.

Openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer in Boston, dan kun je gebruik maken van bus en metro. Het dichtstbijzijnde metrostation heet Aquarium (Blauwe lijn) en bevindt zich praktisch recht voor de deur van het museum. Vanaf station State (Oranje lijn) is het ongeveer 10 minuten lopen naar de attractie.

Openingstijden New England Aquarium
Het aquarium is het hele jaar dagelijks geopend (op Thanksgiving en 1e Kerstdag na) gedurende onderstaande openingstijden.

27 mei t/m 5 september:
09:00-18:00 uur (dagelijks)

6 september t/m 26 mei:
09:00-17:00 uur (maandag t/m vrijdag)
09:00-18:00 uur (zaterdag en zondag)

Meer informatie over de dieren en het aquarium vind je op neaq.org.

Hotels New England Aquarium

Wil je in de buurt van het New England Aquarium overnachten? In de omgeving van deze populaire attractie zijn heel veel hotels te vinden. Verschillend in prijs, maar vanwege de ligging in Boston Harbor betaal je over het algemeen veel. Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere opties te vinden op loopafstand van het aquarium. Bekijk alle hotels rond het New England Aquarium.

Boek nu

Tip!

Weet je nu al dat je het New England Aquarium gaat bezoeken? Overweeg dan vooraf al een voordeelpas voor Boston aan te schaffen. Daarmee hoef je niet in de rij te staan en bespaar je tot 55% op de toegangsprijs van verschillende bezienswaardigheden in Boston, waaronder het aquarium.