Rondreis Boston-New York: de mooiste route

rondreis boston new yorkDe afstand tussen Boston en New York City bedraagt slechts 350 kilometer. Een autorit van ongeveer 4 uur. Maar waarom alleen deze twee mooie steden bezoeken als je tijdens een rondreis Boston New York nog veel meer moois kan zien en doen? Benieuwd? Lees snel verder.

Vanuit Boston is een bezoek aan Cape Cod natuurlijk een simpel één-tweetje. Maar verder bevinden zich in het noordoosten van Amerika nog een aantal interessante plekken. Waaronder Washington DC, de hoofdstad van het land. Maar Noordoost-Amerika is ook het terrein van Amish County. Hieronder hebben we de mooiste route voor een rondreis van Boston naar New York voor je uitgeschreven. De route is af te leggen met een huurauto en een camper. En in plaats van vertrek vanuit Boston natuurlijk ook met New York als startpunt.

Boston naar New York via Niagara Falls en Washington

De mooiste route en tevens populairste rondreis Boston-New York is die waarbij deze twee steden worden gecombineerd met de Niagara watervallen, op de grens van de Verenigde Staten en Canada, en steden als Washington D.C. en Philadelphia. Een route van ongeveer 2500 kilometer, waarbij je steden met prachtige natuur combineert. Je doorkruist bovendien een groot aantal staten, namelijk negen: Massachusetts, New York, Pennsylvania, Maryland, een klein stukje West Virginia, Virginia, New Jersey, Connecticut en Rhode Island.

De rondreis in vogelvlucht

Boston
Wij beginnen deze voorbeeldroute met Boston, maar dat kan dus net zo goed New York of Washington zijn. Hoewel New York meer tot de verbeelding spreekt, is Boston voor veel mensen het hoogtepunt van de rondreis Boston New York. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zie je nog op veel plekken terug. Ook in de bebouwing. Historische panden staan zij aan zij met moderne hoogbouw. Lees snel meer: Wat te doen in Boston?

route new york boston

Niagara Falls
De Niagara watervallen behoeven waarschijnlijk weinig uitleg. De Niagara Falls bevinden zich precies op de grens van Canada en de Verenigde Staten en zijn niet alleen de beroemdste watervallen ter wereld, ze zijn ook het vaakst gefotografeerd. Koop een ticket voor de boot Maid of the Mist en kom tot enkele meters van het donderende geraas. In het plaatsje Niagara-on-the-lake, aan de Canadese zijde, kun je je enkele dagen vermaken, ook buiten de watervallen om.

boston niagara falls new york

Gettysburg
Het plaatsje Gettysburg in Pennsylvania zou je normaal gesproken voorbij rijden, ware het niet dat hier in 1863 de belangrijkste slag uit de Amerikaanse burgeroorlog heeft plaatsgevonden. Wandel over het slagveld en bezoek het museum en visitor center met wetenswaardigheden over de oorlog. Verder is dit onderdeel van het gebied waar nog veel Amish-gemeenschappen wonen. Misschien passeer je dus wel een paard en wagen.

Shenandoah National Park
Na Pennsylvania is het tijd voor de volgende staat: Virginia. Het hoofddoel van je bezoek aan deze staat is het Shenandoah National Park. Maak mooie wandelingen en kijk uit over de bergketen Blue Ridge Mountains, bezongen in het wereldberoemde lied van John Denver: Take Me Home, Country Roads. Rijd over de 169 kilometer lange Skyline Drive, die het park doorkruist. Vanaf deze route heb je prachtige panoramische vergezichten.

Washington D.C.
Na Shenandoah gaat de rondreis Boston New York weer noordwaarts. Via de groene vallei in de richting van Washington D.C., hoofdstad van de Verenigde Staten en thuisbasis van vele iconische gebouwen. Hier zetelt de Amerikaanse regering. Bezoek in ieder geval het Witte Huis, het Capitool, de National Mall (en het Lincoln Memorial), het Washington Monument en het Arlington National Cemetery. Verder bezit de stad een groot aantal interessante musea.

boston washington

Philadelphia
Philadelphia is de hoofdstad van de staat Pennsylvania en ligt halverwege tussen Washington D.C. en New York. De stad heeft een belangrijk aandeel in de onafhankelijkheid van Amerika. Op 4 juli 1776 werd namelijk in de Independence Hall de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Ga ook naar het Philadelphia Museum of Art. Het waren namelijk de 72 traptreden voor dit museum waar Sylvester Stallone in de film “Rocky” zijn armen naar de hemel hief.

New York
Voor veel reizigers is het een droom om ooit in New York te staan. En die wordt tijdens de rondreis New York-Boston waargemaakt. Vanuit het zuiden doemen al snel de wolkenkrabbers aan de horizon op, het One World Trade Center, het Empire State Building en al die andere bekende highlights. Klim naar de Top of the Rock voor het mooiste uitzicht over Manhattan en vaar met de gratis Staten Island Ferry langs het Vrijheidsbeeld. New York is één van de absolute hoogtepunten van deze roadtrip.

route new york boston

Cape Cod
Voordat je weer terugkeert in Boston staat er nog een lekker toetje op het programma: Cape Cod. Voor inwoners van Noordoost-Amerika is schiereiland Cape Cod een heerlijke plek om het vakantiegevoel op te snuiven. Aan stranden namelijk geen gebrek hier. De mooiste stranden vind je langs de Cape Cod National Seashore. Huur fietsen om zo even helemaal alleen op de wereld te kunnen zijn. En eet zeker een visje in één van de haventjes. Helemaal uitgerust keer je daarna terug in Boston voor het einde van de reis!

Rondreis Boston-New York boeken

Ben je enthousiast geworden over deze mooie rondreis in het noordoosten van de Verenigde Staten? Naast de bezienswaardigheden en plaatsen zoals hierboven beschreven zijn er nog veel meer routes mogelijk tussen Boston en New York. Er zijn meerdere reisorganisaties die de route (volledig of gedeeltelijk) aanbieden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een huurauto in Boston boeken. Of een camper.

16 dagen | auto

Individuele rondreis per auto met als startpunt New York. Je rijdt zelf langs Boston, Washington en Niagara Falls.

Meer info

9 dagen | groep

rondreis boston

Met ANWB leg je de route af zoals op deze pagina. Dat doe je tijdens een geheel verzorgde groepsreis.

Meer info

12 dagen | auto/trein

Met een huurauto én trein langs New York, Philadelphia, Washington, Niagara Falls, Boston en de Amish.

Meer info


Boek je je reis liever zelfstandig, vergelijk dan eerst de tarieven van vliegtickets naar Boston om tot de meest gunstige prijs te komen.

Tip!

Naast de rondreis Boston New York zijn er nog veel meer prachtige routes mogelijk vanuit de hoofdstad van Massachusetts. Wat bijvoorbeeld te denken van de regio New England. Bekijk onze overige tips voor rondreizen, of ga naar het aanbod van de reisorganisaties.